Studieliv

Studieliv
Mød Pernille Andersen, studerende på 6. semester på IVA Vest.


Hvorfor begyndte du at læse på IVA?
Inden jeg skulle til at læse på en videregående uddannelse, var jeg au pair i Canada, og havde en del fritid til at fordybe mig i nogle af de ting, jeg var interesseret i. Jeg ville egentlig læse teologi til at starte med og var meget interesseret i religion, men det skræmte mig væk med alle de sprog, jeg skulle lære. Jeg havde egentlig aldrig tænkt på at blive bibliotekar, men det gik op for mig, at biblioteket var et af de steder, jeg kom meget, da jeg gik i gymnasiet. Derefter overvejede jeg det ikke så længe. Jeg tænkte, at det selvfølgelig var det, jeg skulle læse til.

Hvor hørte du om IVA henne?
Første gang, jeg hørte om uddannelsen, var igennem en veninde i folkeskolen. På daværende tidspunkt syntes jeg, at den lød virkelig kedelig. Men da jeg opdagede uddannelsen igen nogle år senere, blev jeg interesseret i den.

Hvilke fag interesserer dig mest?
Kulturfagene. Alt, hvor der kommer en lille smule psykologi ind over. Sidste år skrev jeg opgave om identitetsdannelse, fordi jeg synes, det er rigtig interessant at lære noget om mennesker, og hvorfor vi reagerer, som vi gør.

Hvad er det bedste ved at gå på IVA?
Det sociale er noget for sig selv, men jeg synes også, at den alsidige faglighed gør en stor forskel. Man får et stort ansvar ved de mange faglige opgaver, og det er altid godt at høre medstuderendes vinkel på dem. Nogle brænder for at arbejde med Google og informationssøgning, nogle på musikbiblioteker, og jeg vil gerne noget helt tredje. Jeg kan godt lide, at man påvirker hinanden til at tænke i forskellige retninger.

Hvordan er det sociale liv på IVA Vest?
Der er mange forskellige arrangementer på studiet, og her er altid mennesker. Selv om onsdagen, som er studiefri dag, sidder vi alligevel herude og læser eller spiller. I og med, at vi er så få, kender vi hinanden, og der er altid plads til alle.

Hvordan bidrager du til studiemiljøet?
Jeg har lige været på konference i Amsterdam om 'information og e-motion.' Det er første gang, jeg har prøvet at være på konference og få input og viden fra studerende fra andre lande. Jeg mødte også dem fra København og fik skabt nogle kontakter. Jeg har stået på uddannelsesmesserne og derudover deltaget i DSR's årsmøde, fordi jeg er meget optaget af diskussioner om skolen.

Hvorfor deltage aktivt i debatten om IVA?
Fordi jeg gerne vil forbedre noget for kommende studerende, men det er også for min egen personlige udviklings skyld.

Har du haft et relevant studiejob?
Jeg har arbejdet på eksamenskontoret hen over nogle somre, hvor jeg har indtastet karakterer for studerende på Aalborg Universitet. Lige nu arbejder jeg for Institut for Læring og Filosofi, hvor jeg indtaster forskeres publikationer og ph.d.-studerendes opgaver og aktiviteter, forbereder undervisningsmateriale og meget mere. Det er en måde at få viden på inden for et fagområde, som måske er relevant for mig.

Hvor ser du dig selv efter studiet?
Jeg tager først kandidaten i København på DPU, der hører under Århus Universitet, hvor jeg skal læse IT-didaktisk design. Det handler om at integrere IT og medier i undervisningen. Jeg gør det for at udvide mine muligheder og få en mere pædagogisk vinkel på mit fag. Når jeg er færdig, ved jeg ikke helt, hvad jeg vil. Måske være vejleder for underviserne i folkeskolen og hjælpe dem med at integrere medier i undervisningen eller hjælpe ældre mennesker med IT.

Hvad laver du i fritiden?
Jeg spiller trombone i to orkestre: Nordvestjysk Brass Band, som er et af Danmarks bedste orkestre. Vi var med til DM i sommers og skal snart til Norge og spille. Det bruger jeg meget tid på. Jeg spiller også i et lille orkester i Brønderslev. Ellers elsker jeg at spille brætspil og kortspil her på IVA. Og så læser jeg meget.

Hvilken bog læste du sidst? 
Mit bachelorprojekt handler om identitetsdannelse og læring ved blogging, og i forlængelse af det, læser jeg The Cult of the Amateur, som er en bog af Andrew Keen, der handler om, hvordan sociale medier påvirker økonomi, samfund og kultur. Det er egentlig hyggelæsning, for det er ikke godkendt litteratur.


Af Anne Saabye


Det sociale er noget for sig selv, men jeg synes også, at den alsidige faglighed gør en stor forskel. Man får et stort ansvar ved de mange faglige opgaver, og det er altid godt at høre medstuderendes vinkel på dem.

Pernille Andersen