Nyt om navne

IVA har i august ansat en ny professor og en ny lektor – Susanne Ørnager i Aalborg og Jens-Erik Mai i København.

jenserik2008 top
  
Jens-Erik Mai
Jens-Erik Mai er pr. 1. august 2012 ansat som professor på IVA. Han kommer fra en stilling som associate professor på University of Toronto (2006-2012). Han har tidligere været  ansat på University of Washington i Seattle som assistant professor (2000-2006). Før det var han lektor  på Biblioteksskolen (1996-2000), hvorfra han også er uddannet som cand.scient.bibl.

Som underviser og som studerende har Jens-Erik Mai ønsket at være en del af en udvikling og være med til at skabe noget nyt og spændende. "Jeg bliver tiltrukket af institutioner der er i bevægelse, og som er på vej til at definere noget nyt og spændende. På University of Washington blev jeg tiltrukket af tanken om at skabe en "information school", på University of Toronto var det tanken om at være med til at vise, at en informationsskole kan være forankret i tværvidenskabelige og humanistiske traditioner. På IVA er det tanken om at  være med til at skabe en informationsskole i krydsfeltet mellem information og kultur, som jeg finder spændende", fortæller Jens-Erik Mai.

Jens-Erik Mai er interesseret i grundlæggende spørgsmål indenfor information; han har
udforsket disse fra en række forskellige konceptuelle punkter, ofte med fokus på vidensorganisation.

I hans nyeste paper "The Quality and Qualities of Information" diskuterer Jens-Erik Mai begrebet informationskvalitet ved at anvende Paul Grices sprogfilosofi. Det placerer informationskvalitetsbegrebet som situationsbestemt og forankret i kommunikationen.

Som studerende kan du få glæde af Jens-Erik Mais store viden i fagene 'Vidensmedier' på første semester af BA-uddannelsen og i 'Information Ethics' på kandidatuddannelsen.

Du kan læse mere om Jens-Erik Mai på hans hjemmeside.
 
 Susanne ørnager
 
Susanne Ørnager
Susanne har været ansat på Biblioteksskolen fra 1978 til 1999 som lærer, overbibliotekar og fagleder i Katalogisering og Klassifikation, kun afbrudt af 3 år, hvor hun - stationeret i Indonesien - arbejdede for UNESCOs* informationsprogram.

Hun forsvarede i 1999 på institut for Data Lingvistik på CBS sin ph.d. med titlen "Billeder og Ord". I afhandlingen undersøgte hun bl.a., om der fandtes metoder, der kunne anvendes til analyse, indeksering og søgning af pressefotografier i elektroniske dagbladsarkiver, og hvordan metoderne skulle konkretiseres i forhold til specifikke målgrupper.

I slutningen af 1999 blev Susanne ansat i UNESCO som "Adviser for Communication & Information (CI) in Asia" og var stationeret i Indien og Thailand indtil sin pension fra FN i juli i år. En del af hendes UNESCO job var at analysere de globale trends og sammenholde dem med regionale behov indenfor kommunikations- og informationsområdet. Baseret på forskellige analyser iværksatte hun nye projekter og evaluerede igangværende som f.eks. ICT færdigheder i Asien, informationspolitik i Asien, medie- og informationsfærdigheder og verdenshukommelse i Asien.

I de sidste 10 år har hun haft praktikanter fra Europa og Asien på CI kontoret. Praktikanter i UNESCO medvirker ved forskellige opgaver, hvor de afprøver deres intellektuelle og professionelle kunnen, og arbejder i teams i multikulturelle omgivelser. I Bangkok kontoret tilførte praktikanter organisationen mere energi, initierede ny viden og skabte debatfora ved at være spørgende overfor indarbejdede rutiner. For Susanne bliver det nu en udfordring at medvirke til at uddanne de fremtidige informations- og kulturformidlere.

* FNs organisation for uddannelse, videnskab og kultur