Nyt fra De Studerendes Råd

08-04-2010
Ny ledelse, bedre kommunikation, studenterpolitisk arbejde og samarbejde med Humanistisk Informatik var nogle af punkterne på dagsordenen, da DSR holdt generalforsamling i hhv. København og Aalborg.

I marts måned samledes medlemmer af De Studerendes Råd, DSR, på Danmarks Biblioteksskole til generalforsamling i hhv. København og Aalborg. Fremmødet var stort i begge afdelinger, og DSR ser ud til at gå en fremtid i møde med fokus på kommunikation og sociale projekter.

Nye ansigter i København
Torsdag den 11. marts samledes DSR i København. Generalforsamlingen varede omkring 2 timer og mere end 20 var mødt op, heriblandt rektor Per Hasle.

Der skulle først og fremmest vælges nye medlemmer til forretningsudvalget, FU. Formand og kasserer havde valgt ikke at genopstille, så nu er der nye ansigter på nye poster. Anna Overlund-Sørensen overtog formandsposten, mens Sebastian Johnsen blev ny kasserer.

Anna, som var kasserer sidste år, har længe været engageret i studiemiljøet på DB og havde efterhånden lyst til at prøve kræfter med formandsposten. ”Jeg havde egentlig tænkt, at jeg hellere ville beskæftige mig med Danske Studerendes Fællesråd og tage på politikkonferencer, men nu gør jeg begge dele” fortæller Anna, og Sebastian supplerer med sine grunde til at stille op: ”Det område, jeg har valgt, er et område, der interesserer mig. Jeg har gået på skolen i mange år uden for alvor at involvere mig i de organisationsstrukturelle områder, så jeg tænkte, at det var ved at være tid.”




Anna Overlund-Sørensen


Rektor deltog personligt
Rektor Per Hasle var kommet for at fortælle om skolens nye organisationsstruktur og omrokering af lærerstaben. At rektor var mødt personligt op for at kommunikere med de studerende var rigtig positivt, mener Anna: ”Det falder i god tråd med, hvad han generelt gør i forhold til DSR. Han holder månedlige møder med DSR og FU, og han vil gerne snakke med de studerende.”

Anna og Sebastian er enige om, at et af de vigtigste områder, der skal sættes fokus på fremover, er kommunikationen mellem organisationen og de studerende: ”Skolen lægger meget op til kommunikationsområdet i det hele taget. Så det er et område, vi bør have relativt højt prioriteret,” fortæller Sebastian, og Anna fortsætter: ”Der skal være informationer til rådighed for de studerende, så man ved præcis, hvad man skal gøre i enhver situation, som hvis man f.eks. vil klage over en eksamensopgave.” I forretningsudvalget har man bl.a. planer om at arrangere en workshop, hvor emnet skal diskuteres, og hvor man kan dele erfaringer. ”De studerende skal kunne komme til os med deres problemer, og vi skal gøre opmærksom på dette i højere grad, end der bliver gjort nu,” afslutter Sebastian.




Sebastian Johnsen


Mere politik – mindre hygge i Aalborg
Lørdag den 20. marts kl. 14 holdt DSR generalforsamling i Aalborg. 11 var mødt op, hvilket viste sig at være næsten en fordobling fra sidste år. Generalforsamlingen varede til kl. 19 og forløb stille og fredeligt, selvom mange vigtige punkter og værdier blev diskuteret.

For det første er det politiske arbejde blevet et vigtigt punkt på dagsordenen, hvor man før i tiden havde en tendens til at prioritere det sociale. Formand Helene Jørgensen mener, at man nu har opnået en god balance: ”Vores repræsentant i Studienævnet er begyndt at tage flere sager op på møderne, som fokuserer på det studenterpolitiske arbejde i stedet for sociale arrangementer. Så det er nærmere 50/50 nu – men med lidt større vægt på det studenterpolitiske arbejde.”

For det andet er der kommet større fremmøde, hvilket nok hænger sammen med en grundigere information om DSR. Der er desuden planer om at lave sociale arrangementer med Humanistisk Informatik, hvilket snart skal føres ud i livet. ”Vi er ikke nået så langt med planlægningen endnu, men vi vil gerne arrangere en udveksling i forbindelse med vores fredagsbar, hvor vi tager over og besøger dem på deres fredagsbar og omvendt."




Helene Jørgensen


Sidst men ikke mindst skal baren løsrives fra DSR, og dermed skal ansvar og forpligtelser italesættes, så man ved, hvem der gør hvad. Et stort punkt i det kommende år er udsmykning og udvikling af Det Hyggelige Rum, hvor både bar, DSR, skolen og et særligt udsmykningsudvalg vil indgå i samarbejdet.


Af Helle Saabye